VELUX TAKFÖNSTER

VI ÄR EXPERTER PÅ TAKFÖNSTER, OCKSÅ!

Det är något alldeles speciellt med ljuset från ett takfönster. Och det är något speciellt med Velux takfönster – om du uppskattar funktion, form och hög kvalitet. Vi på Gamlestadens Bygg har lång erfarenhet av att sätta in takfönster. Dessutom är vi auktoriserade montörer av Veluxfönster. Att det är ett godkänt företag som utfört montaget är viktigt för att Velux generösa garanti ska gälla fullt ut. Anlita oss, så kan du tryggt njuta av det himmelska dagsljuset under många år framöver.

VARFÖR TAKFÖNSTER?

Med takfönster släpper du in ljus och frisk luft i ditt hem. Dagsljuset ger en ljusnivå som du aldrig kan uppnå med artificiellt ljus. Undersökningar visar att människan mår bättre av att vistas i dagsljus. Om du kan släppa in detta i ditt hem har du därför vunnit mycket i välmående.

Genom att installera takfönster kan du förvandla en mörk vind till en ljus plats som du gärna vistas på. Du skapar husets favoritutrymme av ett rum som tidigare upplevdes som ogästvänligt och därmed ökar du dessutom din boyta.

Med ett takfönster kan du släppa in dagsljuset längre in i bostaden än vad du kan åstadkomma med ett fönster i fasaden. Du kan inreda med ljuset och sudda ut alla mörka vrår som annars inte nås av ljuset.

Mer info hittar ni på Velux hemsida. Klicka här!

 

SUNT INOMHUSKLIMAT

Ett sunt inomhusklimat handlar om att optimera boendemiljön f.r de som använder bostaden. Om ditt hem är format som en stängd låda begränsar detta mängden ljus och luft, som i sin tur påverkar hälsan hos dig och andra.

En attraktiv bostad “andas” genom god ventilation så att damm och allergener försvinner. Se till att få in en massa dagsljus i rummen till glädje för alla, och husets alla aktiviteter.

FÖRNYBAR ENERGI

Bostadens energiförbrukning bör i största möjliga utsträckning komma från förnybar energi. Därför bör den ta tillvara solens gratis värmetillskott, som skapas via bostadens takfönster. Vi vet alla hur behagligt solens strålar värmer under kalla vinterdagar när de strålar in genom rutan. Med en isolerande dubbelplissé. får du ett dynamiskt fönster som isolerar mot kylan på natten, men låter dessa värmande strålar komma in och värma upp bostaden under dagen.

ENERGIEFFEKTIVITET

Här handlar det om att utnyttja den energi som används. Takfönster fungerar ofta som bidragare till energin eftersom de förmår att överföra solens värmeenergi till rummet. I sin tur kan VELUX solskydd hjälpa till att isolera mot kyla och ta vara på värmeenergin, som redan finns i huset.